Veckoplanering v.26

Ska bli bättre med veckoplanering nu framöver.

Måndag: Vila
Tisdag: Vila, skoning
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Lugn skogstur

Tänkte även skriva ut min planering för den här sommaren, våra kortsiktiga mål och sådant.
Före jag flyttade Spike till betet så hade jag redan bestämt att det skulle bli en lugn sommar för våran del, nu har det dock inte blivit det det senaste då vi har lagt in några träningar här och var. Men utöver det så ska vi inte alls fokusera speciellt mycket på själva dressyren. Vi lägger det lite på hyllan tills det blir uppstallning igen, dels för att Spike inte ska tycka att jag är tjatig och bli uttråkad och dels för att jag behöver lite "andrum" från det hårda arbetet. Jag har satt upp flera olika mål som vi faktiskt måste uppnå. Nu är detta kortsiktiga mål då jag vill inte planera längre än till sommarens slut. Ett av målen är att vi ska bygga upp Spikes kondis ännu bättre, med klättring och intervallträning (i skogen). Lite roligt är att han har världens kondis på banan men när man kommer ut i skogen blir han snabbt trött av backar och dylikt. Så kondisen och styrkan i skogen måste bli bättre!
Ett annat mål är att jag vill förbättra hans reaktionsförmåga och lyssna ännu bättre för mina hjälper. Det har jag jobbat rätt intensivt med den här veckan som varit, barbacka hjälper mot det. Han har blivit kvickare att utföra saker jag ber om efter lite tjat från min sida. Kommer även ta hjälp av bommar och små hinder för att uppnå det här målet. Han behöver lära sig att lyfta på fötterna, så han inte går och släpar dem efter sig!! (Vilket han gärna gör :P)
Det var två av dom målen jag har satt upp, hoppas och tror att det kommer bli bättre efter den här sommaren. Och all den klättring vi ska göra kommer leda till att jag får starkare muskler ;) awesome!

Glad midsommar!

Hallå! Midsommar idag, ifall det är någon som missat det! För min del blir det inget festande ikväll, då jag måste packa inför Italien imorgon! Rätt nice det också ;) Kommer inte att uppdatera något nästa veckan, har fullt upp med att sola och bada! Och min pärla får en efterlängtad sommarvila i åtta dagar!

Spike har skött sig strålande de senaste dagarna, har mest ridit barbacka faktiskt. Skönt att inte rida i sadel och tror dessutom att Spiken tycker detsamma. Dagens ridpass var flum. Kände igenom honom lite på banan, flyttade bogarna, tempoväxlingar och övergångar hela tiden. Sen red jag över lite bommar, både upphöjda och som låg direkt på marken. Han blev riktigt pigg när vi galopperade över några. Därefter tog jag faktiskt några språng över ett kryss. Och han skötte det galant, inte stack eller något. :) Lite stolt att en sån dressyrtönt som jag hoppade barbacka, hahah. Inte dåligt det inte! Men det slutar inte där, för efter så tränsade jag av och red utan träns! IIH, duktig ponnyyyy! Skrittade, travade och galopperade utan träns, så jävla awesome ponny jag har. Älskar min ponnybus ♥

(bryter av mitt i sommaren med en vinterbild, fina spiken :)

Dagens ridpass måndag

Red bort till jfk och tränade för Carina idag. Det gick överraskande bra tycker jag. Spike har känts rätt tråkig det senaste, väldigt lat och inte speciellt samarbetesvillig, men idag släppte det lite iaf. Han var riktigt slö på vägen till jfk, tog en halvtimme(!) att komma dit. Men efter lite framridning och ökningar i galoppen så piggnade han till. Han blev riktigt fin efter en stund, vi fortsatte med öppna på volten. Mest för att jag ska börja rida mer med skänklarna, varvade med öppna på halva långsidan och därefter gå in i en diagonal skänkelvikning. Efter ett tag så började jag rida mer och då släppte han genast till, flyttade riktigt bra på skänklarna.
Sen red jag ökningar i trav och då menar jag ökningar, skulle skjuta på allt vad jag kunde och ändå ha kvar honom på tygel. Det var samma här, efter ett tag så släppte det och han ökade på för glatta livet. Efter en liten skrittpaus så började vi jobba med framdelsvändningar på en fyrkant (endast för skänklarna), både i skritt och trav. Sen gjorde vi några ökningar till i traven och därefter galopp. I galopparbetet så blev det även här ökningar. Blev några riktigt, riktigt bra och det kändes fantatiskt att sitta på honom när han sköt iväg som en kanon men ändå samlade upp sig när jag bad om det.
Cred till Carina för dagen ridpass + att hon var sträng mot oss. haha. Det behövdes idag. :)

Till en helt annat sak nu, igår så sprängde Spike staketet i sin hage och hade ett äventyr ute på en väg. Han blev livrädd för en läskig cyklist, de är allt farliga de där cyklisterna! Aja, Spike kom till rätta efter en stund och var som tur var välhållen, tack och lov! Inte undra på att han var trött idag efter det lilla äventyret igår. Söto :*

Söt Spik som ligger och sover :) Satt en stund hos honom och han snarkade, gullet! Bilden är kass men skyller på ljuset!

Kommer inte på någon rubrik :-)

Den här nedrans förkylning går ju aldrig över! Idag var den ännu värre, har knappt kunnat sova och på grund av det så orkade jag inte heller rida. Det fick bli en kort promenad för oss båda och inte ens den orkade jag egentligen! Hatar att vara sjuk!!


When i'm sick, i just stop being sick and start being awesome instead!

Borde verkligen skärpa mig när det gäller uppdateringen. Har varken haft tid eller lust till att blogga. För en vecka sen tog jag studenten. Kan nog ha varit en av de bästa dagarna i mitt liv. Slipper skolan för all framtid om jag vill! Awesome! En tråkig sak är dock att jag blivit så jäkla förkyld så det inte är sant. Hostar och kan knappt prata. Kul..

Spike har fått vila i drygt en vecka och sattes igång i förrgår. Inget speciellt skäl till viloveckan, förutom att det kändes som både han och jag behövde en paus. Det har varit så himla mycket det senaste halvåret för honom och nu förtjänar han verkligen att ta det lite lugnt och inte känna någon större press på sig. Idag fick han dessvärre inte ta det lugnt, tränade för Essi och vilket var behövligt. Riktigt lat men fin ponny. Imorgon blir det skogen och någon eller några klätterbackar (ifall han inte dör efter halva, haha).

Bild från Musslebo, Riddersberg. :)

Dagens ridpass måndag

Red ut i skogen idag och det kan man väl säga gick sådär bra. Spike var hyper, taktade konstant och drog iväg i traven. Dessutom snubblade han hela tiden eftersom Toveryd skogen är full med rötter, sten och stigarna går upp och ner hela tiden.
Innan när vi stod på JFK och kunde rida och klättra då och då var han mycket säkrare på foten än vad han är nu. Märks verkligen att han bara gått på plan mark i Riddersbergs skog. Måste få tillbaka lite av det igen, för annars kan jag ju inte ens trava i skogen utan att han snubblar.. Riktigt illa. Så får bli skogen imorgon igen.

Söndag

Har haft så mycket för mig att jag helt enkelt inte ha orkat uppdatera här på bloggen. Tråkigt men sant. Min skolgång tar slut på fredag. Det är helt sjukt, har fortfarande inte förstått att jag ska sluta skolan. Vad tusan ska hända nu? Utöver själva skolslutet, så kommer även världens bästa klass skiljas, NP3H. Tre helt awesome år tillsammans och nu är det slut. :(

På hästfronten så är det lugnt. Flyttade Spike till Toveryd i fredags och han mår bra, han går i en rasthage just nu men ska förmodligen flytta till en större hage snart. Lite krångligt att lösa det med hagarna, då Spike kan inte gå med ston. Ridningen går bra, det har blivit ett par hårda och jobbiga pass det senaste, men gud så behövligt. Carina träning i fredags och Essi igår. Min fina ponnyplutt ♥

Några bilder från skolmästerskapet. Alla är tagna av Lina Dahlqvist.


RSS 2.0