Fredag 23 december

Hej!
Julafton imorgon, personligen så tycker jag inte alls att det känns som jul eller ens december. Är inte speciellt taggad på hela julfirandet heller.. Men det blir jag förhoppningsvis imorgon!
Var hos Spike mitt på dagen idag, red inte då det var sån tjock dimma så man knappt såg hästarna i hagen.. Inget vidare att rida ut då inte.. Men stod och pysslade med honom en bra stund. Tvättade benen, schamponerade svansen, ryckte manen och borstade! Han stod och njöt hela tiden och ibland så gav han mig en puss eller slickade mig i ansiktet, söto ♥

Har tänkt hela den här veckan att fotografera i stallet, men har hela tiden glömt kameran hemma.. Har även tänkt att visa en vanlig dag i stallet, men det kommer jag på efter att jag har gjort allt. Smart.
Aja, GOD JUL!

Dagens ridpass

Hade ju tänkt igår att vi skulle rida en sväng på paddocken, men jag glömde mina ridskor och mina stövelstrumpor hemma. Så istället blev det en skrittur i skogen med Essi, fick bli barbacka med ullstrumpor och uggs, haha! Det var säkerhetstänkande på hög nivå, men vaf*n det gick ju bra det med ;)
Både Spike och Acke var pigga och glada att få gå i skogen. Spike skulle prompt gå under alla grenar som hängde ner så jag fick en massa snö på mig.. Och så skulle han gå och bita Acke i rumpan hela tiden, fattar inte varför, hur kul kan det vara? :)
Men imorgon, då ska det bli ridbanan även om jag glömmer skorna!!


Snöstorm

Det blev inget fotande idag, då det var snöstorm under hela tiden jag var där.. Det var ett par blöta hästar jag tog in idag, dyngsura verkligen!! Hade även tänkt att rida på ridbanan, men det sket sig ju också. Varken jag eller Spike var så värst sugna på att rida på helt öppen mark, där snön bara yr. USCH! Så imorgon om vädret tillåter så blir det ett pass på ridbanan :)

Såna här ridpass vill vi ha, vill att Spike ska vara i sin toppkondis och allt ska vara på topp igen!!


En annan grej, det är är näästan ett halvår sen jag och Spike tränade för Carina Möller sista gången, om drygt två veckor så ska vi äntligen träna för henne igen, för första gången på mer än ett halvår ska vi rida i ridhus! AWESOME

6. Alla hästar i stallet

Jag har inga bilder på alla, men kan försöka komma ihåg att ta med kamera och ta några bilder på dem imorgon :)
Så jag fortsätter med listan imorgon!!

Horse Revolution

Ta er tid och kolla på den här filmen, hemskt men värt att se.Fatta vad hästar få stå ut med?.. Hemskt.


5. Favoritbilder jag tagit
4. Det här är jag bra på

Fortsätter på listan som jag en gång på började.. Kom dock inte så långt, hehe. Nu är det i alla fall dax för det här är jag bra på.
Det jag är bra på inom ridningen är att anpassa mig och min sits till hästen, det vill säga att jag kan variera min ridning från att rida en lat häst till att rida en het häst och inte ändra saker som hästen är är van vid. Istället ändrar jag mitt ridsätt från häst till häst ;) Jag har en bra känsla för "vad som behöver göras" och hur man kan göra för att få det bättre. Dessutom har jag en mjuk hand! :)

Bild från Skolmästerskapet i våras

This or that

Snodde denna från Amanda


Hoppning / Dressyr

Dressyrmupparna / Teamsl

Bellman / Stella

Pullargrimma / Vanlig nosgrimma

Bett / Hackamore

Röda tretorn advance / Ljusblå tretorn advance (ingen, båda är fula som stryk...)

GPA / Whitaker

Kingsland / schockemöle

Häst / Ponny

Sadel / Barbacka

Pikeur / Kingsland

Pigg häst / mindre framåt häst

Halvblod / fullblod

Hv polo / Scapa

Uteritt / Träning

Glass / tårta

vit / blå (på hästen)

Sommar / Vinter

Jul / födelsedag

Nellie berntsson / Dressyrmupparna

Fota / Fotad

Hööks / Kingsland

Dressyr / Uteritt

Kompisar / Bloggen

Munsboro destiny / bilbo

Ballhyard king / spirit of dito (Vilka?)

Jacob Ling vannerus / Nicholai Von Benzon Hollesen

Fokis / kissie

Kaffe / Varm choklad

Ful & snäll
/ Snygg & dum

Plattång / Locktång

TV / Data

Glass / Bakelse

Skvallerblogg / ”Vanlig blogg”

Puss / Kram

hästblogg – modeblogg

blogg facebook

ponnybrudarnas blogg – Johanna Grants blogg

Sara Carlssons blogg –
Nellie Berntssons blogg

tretorn advance / tretorn falsterbo (ingen..)

Te / Kaffe

Kingsland / GG

Jul / Nyår

Schabrak
/ Vojlock

Litet stall / Stort stall

Gymkhana / terräng


Jason Diakité

Måste bara skriva det här, den här mannen är ett geni!! Jason Diakité (Timbuktu) ♥
OCH SÅ MÅNGA FLER!!!!!!!!!
Kan säga att jag har blivit helt frälst av Jason, kan inte sluta lyssna på spotify och i bilen, det är ju bara så bra!! Och det han, Gina och Kodjo gör i musikhjälpen. AWESOME! Önska låt och skänk pengar du också! Skriv 50, 100 eller 200 och artist, låt och motivering till 72999.
ALLA FLICKOR HAR RÄTT ATT GÅ I SKOLAN!

Uppdatering om Spike

Han är helt frisk, men dock inte helt igång. De pass han har gått på banan så har han varit jättefin, hans gångarter har blivit mycket mer rörligare, har fått bättre svikt i steget och takten finns alltid där! Men eftersom han har fått ta det lugnt med vila och lite tömkörning i två månader så är det mycket av "grunderna" som inte sitter. Men det kommer så småningom :)
Det är Essi som har ridit på honom mest när han ska jobbas på banan, jag har inte alls haft någon motivation till ridning överhuvudtaget. Det beror endast på äckelvädret som varit och att träningsmöjligheterna är inget vidare just nu. Vill inte köra iväg honom till ett ridhus heller, då han ogillar att åka transport. (Shit vad man saknar ridhus när man inte har den lyxen på gården)

Spike är fortfarande oklippt, men kommer bli halvklippt till helgen! Finns ingen mening att helklippa när han går så lugnt som han faktiskt gör. Han ser ut som en björn, men vad mysig all den pälsen är! :* Har iallafall friserat honom den här veckan, klippt hovskägg, öronen, svansen och börjat tunna ur manen. Manen tar jag typ var tredje dag, den är så flygig(?) så man kan inte ta allt på en gång, då blir det bara värre än vad det var innan. haha!

Ps. Jag har tagit körkort ;) Tog det den 10nov, sjukt nice att ta bilen när man vill! :D Ds.


I can't win, I can't reign
I will never win this game
Without you, without you
I am lost, I am vain
I will never be the same
Without you, without youSpicy Spike ♥

RSS 2.0