hemma

Kom hem igår kväll, har varit så himla kul! Edwards clinic var riktigt bra och alla de fina hästar. Köpte en del, bland annat två Mias schabrak, Amigo vintertäcke och skickat efter måttbeställda Königs stövlar. :D

Red Spike efter tre dagars vila idag, han var jättepigg och glad!

Stockholm

Imorgon åker jag till Stockholm!! :DD
Kommer inte att uppdatera något i helgen då jag inte tar med mig datorn. Men skriver igen på måndag och visar sakerna jag har köpt :)

Red inne med Spike idag, han var jättepigg och glad. Blev riktigt trevlig efter ett tag. Dock väldigt motsträvig i ryggningarna, det måste vi trimma på nästa vecka!

Hoppade med Indus på skolan också, gick awesome!

Hörs på måndag :)

skog

Har trotsat vädret och ridit ut, fy vad kallt det var men kul!
Blev inte alls en lång runda utan bara lite trav och galopp längs leden. Han var vääldigt pigg, borde nog börja rida på tredelat eller nåt annat ist för rakt bett ute! haha :)

Gårdagens ridpass

Red inne igår, ett rätt hårt pass med mycket samling och övergångar. Formen var kalas och han kändes nice! Arbetade mycket i galoppen men övergångar till skritt och samlade upp så mycket som det gick. Red även några galoppöppna och sluta. I traven red jag skänkelvikningar, öppna och sluta. Några mellantraver för att se att han var framme :)

Idag ska vi jogga inne, lite lösgörande bara! :)

Hoppning

Hoppade idag, Spike har inte hoppat på evigheter och jag var himla seriös asså! Han var helt galen, rusade mot hinderna och tyckte det var SKITkul. Hoppade inte så många språng för han blir så trött av att hoppa, han tar i nästan för mycket och vill mer än han orkar, sötkillen :)
Tror jag får börja hoppa lite mer regelbundet, typ varann vecka men vi får se. hihi.


:D

SATAN vad fin ponny jag hade idag!
Han vart så himla fin, jättebra takt och tempo. Riktigt bra hög form, satte verkligen bakbenen under sig. Sån himla bra känsla, det gillas starkt! Perfekta övergångar mellan skritt, galopp och halt.
Kunde dessutom rida utan hans nät!!!!! Så det blir tävling om två veckor :DD
(Y)taggad

Är riktigt taggad för kvällens träningspass, det har redan gått två veckor sen sist! Får se om det går att rida i något av ridhusen, då det är ungdoms landslaget i dressyr som har träningshelg på JFK, det det hoppas vi! ;)

Nästa helg är det dax för Stockholm Horse Show med Jossan, vi har köpt dressyrpaketet och får därmed se all dressyr! Ska bli riktigt kul, ser speciellt fram emot clinicen med Edward Gal

Får bli en kass mobilbild på dressyrstjärnan själv - Briar ;)

vila

Spike har fått vila igår och idag bara lite skritt i ridhuset, har mått skit verkligen. Hatar mitt huvud! Imorgon är det Essi träning och det gillas! Jag bara älskar att träna, Spike är alltid galet fin på träningar och taggar till som bara den :)))

head shakingFick en fråga om jag kunde lägga ut en film när Spike kastar, inte bästa filmen, men hade inget bättre för tillfället ^^

Skog

Uteritt idag :D
Första gången på några veckor som jag kunde rida ut när det var ljust och dessutom kunna galoppera! Spike var superglad och pigg till tusen. Tog ett varv runt galoppbanan, mycket övergångar då det var is lite överallt! Han lyssnade jättebra och blev riktigt fin!

Får bli en bild från Tullstorp på världens sötaste Meges :) saknar honom!


Vila

Ny kategori!
Spike fick vila idag, han har gått lite mer än en vecka med ryttare på, så tyckte att det var dags nu!
Tog mig tid och fixade äntligen lite på manen, hans man är verkligen jobbig, den är jättetjock, står åt alla håll och byter sida minst en gång per år. Han har dessutom lång man, så får se om jag hinner korta ner den med trimkniven till helgen! :)
Men iaf, Spike är hopplös att rycka manen på, han blir heeelt galen. För ett tag sen så hittade jag ett "verktyg" som kallas SoloRake. Där kan man snacka om uppfinning!!
SoloRaken är så himla bra och jag rekommenderar den starkt! Och det bästa av allt är att Spike blir inte sur, den rycker mycket redan i första taget, den rycker loss hela hårroten så det blir inget fult när manen växer ut igen. Flätade ner den också :)

head shaking

Till er nya läsare eller till er som helt enkelt inte fattar vad det är för sjukdom som Spike faktiskt har.

http://www.alltomhastar.se/artiklar/hast-halsa/headshaking/

Om jag ska vara helt ärlig, så har vi funderat på den här operationen eller lokalbedöva nerven som triggar igång headshakingen. Jag har fortfarande inte bestämt mig ifall det är värt att riskera allt...

-

Sitter och försöker komma på vad man ska skriva till Svenska Ridsportsförbundets dressyrkommitté. Så himla svårt att få det bra. Måste ringa till Skara och få ett veterinär utlåtande om sjukdomen också..

Kan inte bara folket inse att ett nosnät är precis som en huva..? Måste dressyren vara så himla efter?


bästa ponnyhästen

Tävling idag! Lokal ponnydressyr hemma på JFK, Fanny red Spike.
Knoppade först både "Muffin" och Spike på morgonen, Muffins blev bra och Spikes blev mindre bra. haha. Spike var riktigt pigg och taggad under framridningen, han vet vad som gäller och älskar det! Höll lektion för Fanny under hela framridningen och Spike blev fin, inte helt loss men fin.
Väl inne på banan, så skötte han sig galant! Blev en miss i ena halten och lite sånt, men annars så!

De slutade på 68,57% och skulle ha vunnit. Det var ju utan tävlan, pga av nätet.
Helena Eriksson som var domare för klassen tyckte mycket om Spike, hon tyckte att jag skulle försöka få dispens för nätet. Han är ju väldigt fin och det vill man ju visa upp! Har fått många fina ord om Spike idag och det är ju aldrig fel :)

Nu ska vi fan se till att få dispens, BÄSTA PONNYHÄST!


Skritt

Slutade tidigare i skolan idag, så kom upp till stallet rätt tidigt, fixade allting och tänkte ta en skrittrunda, men redan vid halv fem var det becksvart!! Hatar att rida ut i mörka skogar, hihi. Så ledde runt honom några varv i ett av ridhusen!

Nu ska jag plugga avel! Får se ifall jag hinner uppdatera imorgon :p


Rubrik?

Hej!

Har som sagt kört en träningsvecka med Spike hela lovet och han är helt sjukt fin!!
I fredags var det Carina träning, och direkt när jag hoppade upp kände jag att han var riktigt på och himla lösgjord. Hade sån himla bra känsla igenom hela det ridpasset, går inte ens att beskriva hur sjukt dukig han var.
Nu över helgen så jag vi ridit för Essi, han har varit en aning trött, men ack så fin! Byterna börjar sitta riktigt bra, han byter fortfarande väldigt stort och så. Men han gör det för skänklen!
Fast han har hoppat och sparkat bakut en himlans massa, försöker byta hela tiden vissa dagar, hihi.

Imorgon blir det en skritt tur på varierande underlag - sand, grus och asfalt. Blir nog lite lugnare nu några dagar, sen blir det ridhuset och trimma byten igen.

Förresten så ska Spike tävla på söndag, en LC:2 hemma på JFK. Det är hopptjejen Fanny som ska rida ;)
Blir spännande!

Skola imorgon. Har fått nytt schema och det suger hårt. Så det lär inte bli någon tid till datorn och bloggen.


Hockey

Har haft träning både idag och igår för Essi. Ska träna även imorgon igen.
Spike är fin, supertaggad och helt överlycklig. Jobbar fortfarande på med galoppombyterna, han fattar precis vad han ska göra nu, men han anstränger för mycket så det blir failat. :p Men det kommer!

Kom nyss hem från Kinnarps, säger bara illa. Tappade pucken HELA tiden? ILLA!


RSS 2.0