Equiterapeut

Hade ute en equiterapeut till Spike idag, då han inte har känts helt bra på sistonde. Och vilken tur! Han var rejält spänd och hade flera låsningar i bakkärran. Dessutom var har sne i korset. Återbesök om två veckor igen, får bara skritt och galoppera (bara lite trav nån gång ibland). Ska jobba med skolorna i både skritt och galopp! Mycket klättering och varierat underlag. Ska även stretcha honom varje dag efter ridpasset, både i fram och bakbenen. Ska även köpa magnesium och ge honom!

Skriver detta här för en påminnelse till mig själv.
Frambenen först bakåt, hålla vid kota och knä, dra bakåt så benet är i 90grader, han ska vara avslappnad och ska hålla krav i 10-20 sek. Sen frambenen framåt, hålla i hoven och dra fram/ner. Släpp direkt om han lägger tyngden på det benet jag håller uppe! Benet ska var helt rakt, desto mer jag gör det desto högre upp kommer det gå!
Bakbenen först fram sen bakåt. Hålla i hoven och dra mot framknät, måste vara riktigt avslappad! Sen bakåt, man lägger kotan mot ens knä och pressar bakåt. Håller och trycker lite löst på hasen samtidigt som man trycker bakåt med knät.
Dessutom ska jag en gång i veckan trycka upp ryggen med hovkrats på honom, cirka 1dm ut från svansroten och klia rätt hårt i en rakt linje upp mot korset. Han ska höja hela ländryggen och ända fram till manken.
Och så ska jag även se till att han inte står och vilar på bak när jag håller på med honom, det bidrar till att han blir sne. Han mååååååååste stå på båda!!!!!


Fredag 12 augusti

Jag suger verkligen på det här med att uppdatera.. Men kan inte direkt säga att jag har varken lust eller ork att lägga ner tid på bloggen, iallafall inte nu. De senaste veckorna har jag varit både i Göteborg och i Halmstad, alltid lika trevligt att komma bort från hemmaplan lite :) Har även varit på körskolan och på arbetsförmedlingen, vuxenpoäng där ja!

Spike har börjat bli riktigt fin, han har fortfarande gräsmage och är fortfarande lite halv slö, men det har lossnat för oss. Som t.ex. de enkla bytena, de hade vi stora svårigheter med i våras, men nu sätter han dom strålande bra! Det enda som inte lossnat riktigt än är längningarna, men det beror på att han inte har den styrkan än.
Har även ridit en del barbacka på banan, hoppat småhinder och bommar som vi kört galoppombyten över och det var väldigt uppskattat hos honom, haha :D

Och idag så har vi tränat för Carina för första gången på lite mer än en månad och det var så värt det! Vi red inte såå hårt, då han inte har toppkondis än. Men det blev ändå ett riktigt svettigt pass med en stenhård Carina. Vi jobbade med bakdelsvändningarna, som var en riktig plåga idag. Men till slut trampade han på riktigt fint med bak! Efter det visade Spike en helt annan sida, han fick en helt annan gång i traven, riktigt bra takt och tempo och han rörde sig så mycket mer, stort och luftigt. Det var härligt!!! :D Nu vet vi verkligen att han kan och att han har kapaciteten, det är bara att få fram det som är det svåra.. Haha! Ponnyplutt ♥

RSS 2.0