20 år!

Hej!!
Har inte suttit vid datorn på en och en halv vecka tror jag? Då har man mycket att göra..
JAG FYLLER ÅR IDAG, hihihihi. Hela 20 år, heeeeeeeeeelt sjukt! Systemet nudå :D Och om några få veckor tar jag antagligen körkort!!! Känns toppen, har verkligen ledsnat på att åka buss ut till stallet varje dag...

Spike mår bra, han tömkörs fortfarande och han är riktigt duktig. Har till och med börjat tömköra ute på vägar och på stigar i skogen. Funderar lite smått på att köra in honom ;) Men vi får se vad som händer!


(Gammal bild) Mina fina, fina ponny ♥

3. Det här behöver jag träna mer på

Det jag behöver träna mer på är ta tillbaka axlarna och sitta mer i lodrät sits. Jag har varit bra med det, men nu när jag inte har tränat så mycket som jag brukat, så har min sits blivit sämre. Min dressyrsadel är lite för skön att sitta i och det är en nackdel då man gärna "sjunker ihop" i den, inte så bra vill säga. Men försöker hela tiden tänka på det och jag tror att min sits kommer bli bra snart igen!
En annan sak som jag behöver träna på (och detta är just när jag rider på Spike) är att rida mer med skänklarna. Det blir lätt att jag "styr" för mycket med händerna när jag egentligen borde bara låta händerna vara och använda sitsen och skänklarna mer. Men det är svåår! Speciellt i vänstersidan, fattar inte att det ska vara så svårt att jobba med vänsterskänkeln så som man kan göra med höger?

Här syns det först nämnda!


Tredje återbesöket

Som sagt, tredje återbesöket idag. Spike var mycket, mycket bättre i höfterna men nu istället så var han spänd i ryggen. Ska massera ryggen efter varje arbetspass och ska fortsätta med den andra stretchingen. För att mjuka upp ryggen ännu mer så ska jag köpa Back on Tracks ryggvärmare. Har hört väldigt mycket bra om spända ryggar som den har hjälpt, så tror att det är värt att lägga pengarna på den!Ridningen då?
Jag ska inte rida den närmaste veckan, utan ska lägga fokus på markarbete. Främst tömkörning och lite löshoppning. Helt ärligt så är det faktiskt rätt skönt, har inte haft alls stor ridlust det senaste.. Men nu jävlar så ska han bli helt bra, hoppas så innerligt att tömkörningen hjälper oss nu!!

2. När & varför jag började rida

Om jag minns rätt så började jag rida på ridskola när jag var runt tre, fyra år och då började jag på Vissmålen 4H gård. Dock så red jag även före jag började på ridskolan, så fort vi åkte någonstans där det fanns hästar så skulle jag alltid rida. :) Det enda jag minns från Vissmålen var att jag alltid ville rida en liten vit shettisponny som hette Viking, så himla söt var han! Kommer ihåg när vi skulle ha en uppvisning en gång och alla i min grupp var utklädda till smurfar och blåmålade i ansiktet, hahaha. Hade Viking såklart ;)
Men jag slutade efter två år, då det hände en olycka på en lektion och jag blev rädd. Men tack och lov så började jag något år senare igen på Svarttorps ryttarsällskap. Och där stannade jag tills jag köpte lilla Spike.

Varför jag började rida det vet jag faktiskt inte.. Men har alltid älskat hästar och min stora dröm som liten var att ha en alldeles egen ponny och så blev det ju, haha!


1. En bild på favorithästen

Behöver jag skriva något mer?
Spicy Spike

30 dagars lista

Kör på samma lista som alla andra hästbloggar nu då. Får se om jag kan fixa hela denna gång? ;)

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Tips!

Var på en Mette Henriksen träning med en kompis för nån vecka sen och då sa Mette ett bra tips.
Det handlade om hur man kan se att hästen arbetar korrekt, det vill säga arbetar igenom ryggen. Man ska titta precis bakom sadeln och om de muskler som sitter där rör på sig, så arbetar hästen rätt. Om det är stumt så använder den inte ryggen.
Och det passar perfekt till Spike! Har alltid tyckt att det varit svårt att känna ifall han arbetar med ryggen, men nu kan jag verkligen se när han gör det och det är awesome!

fining

September

Hallå!
Vet att det varit sämst uppdatering hela september och även om jag säger att det ska bli bättre så blir det inte det.. :P Men det har varit så mycket på senaste tiden, håller på för fullt med körkortet - jag ska få det före vintern!!
Istället för att skriva en massa hur det har gått med Spike det senaste, så lägger jag ut en del bilder. För ni vet väl att en bild säger mer än tusen ord? ;)

RSS 2.0