Torsdag, Dagens ridpass

Red ett dressyrpass inne i ridhuset med Spike idag och det gick förvånansvärt bra. Han var avslappnad och kunde koncentera sig under hela ridpasset. Arbetade bra med ryggen och lyssnade väldigt bra på hjälperna. Det jag fokuserade på idag var bakdelsvändningar och halter i skritten. Öppna, sluta och längningar i traven och de enkla bytena och lite förvänd i galoppen.
Har inte alls varit inne i ridhuset och jobbat med dressyren under de senaste veckorna, vilket känns väldigt bra då han verkar ha fått en annan motivation för att arbeta inne. Fast nu blir det inget ridhus för våran del den här helgen! Imorgon blir det tempoträning ute i paddocken och på travbana, det kommer gå foort! :-D


Onsdag

Skola igen, vilket betyder mindre tid för bloggen. Tempoträningen har börjat i skolan, för er som undrar vad det är så rider man i skritt, trav och galopp i olika tempon och tar tid på det. Ungefär. Vi har tempoträning i och med att vi ska ha en terrängtävling vecka 19, även kallad Riddersbergspokalen. Ska bli riktigt kul!

Spike har varit riktigt dukig, idag hoppade jag och en kompis på skolans terrängbana. Spiken var lite trött i kroppen och orkade inte hoppa speciellt många språng. Men han var dukig med det han orkade.

Smakprov från i måndags ;) Bildbomb kommer!Dressyr i skogen

Hade ingen tid över igår till bloggen. Men det blev en skrittrunda med Spike i ungefär en timme. Var både skönt för honom och för mig. :)

Idag körde vi dressyr i Musslebo och han var så dukig!!! Satte verkligen allt jag bad om, underbart vare! Det enda som var jobbigt var att han var tittig, och då menar jag verkligen tittig. Kollade på allt som gick att kolla på, reagerade dessutom på minsta lilla ljud. Men som tur var så kunde han iaf koncentera sig när jag bad om det :)
Imorgon blir det Essi träning på samma fält, AWESOME!


Fredag, Carina träning

Har nyss kommit hem från stallet för idag och fy vad trött jag är. Har varit vaken sen sex då jag skulle ut till stallet vid sju. Härligt! Packade in sadel, stövlar med mera i bilen och därefter lastade jag Spike, han gick rätt på! :D
Väl framme så var han så himla lugn, jättedukig var han verkligen. Blåste inte upp sig något! Även under ridpasset var han lugn och så sjukt fin. Han har seriöst inte varit så här bra på en månad. Och det känns så sjukt bra. Kan leva på den känslan i dagar ;) Vi jobbade med skolor, bakdelsvändningar, förvänd galopp, enkla byten och längningar. Allt gick awesome, lite småfel här och där. Men i stort så var det riktigt bra! En sak som Carina tyckte var att jag ska börja rida mer med sporrar, för att få honom ännu mer lyhörd. Lånade hennes idag och det var skillnad från vad det kan vara ibland. haha. Har småkorta ponnysporrar redan, men längre ska införskaffas!
Åh, vad jag gillar den här ponnyn! :D
Åker förhoppningsvis och tränar snart igen för Carina, hoppas hoppas!

Mamma kom upp och filmade, men kameran la av efter några sekunder.. Lyckat? Så hon filmade med mobilen, men kvaliten är kass. Kommentera ifall ni vill se filmen ändå.

Onsdag

Lägger upp några bilder från idag. En söt, smutsig ponny :)


Puckoponny :)Onsdag

Seg morgon, borde göra skolarbeten men är för lat för att börja, illa!
Borde snart åka till stallet för att trimma igenom Spike i ridhuset inför fredag. På fredag ska vi nämligen åka till Klämmestorp och träna för Carina!! (Y)
Ska även ta med mig kameran till stallet idag, får se om det blir några söta bilder att lägga upp här. Men nu är det väl bäst att jag gör mig i ordning.
Hörs senare :)

Tisdag

Helt underbart väder det har varit de senaste dagarna, älskar verkligen den här värmen! Spike fick vila idag, istället för att bli riden så fick han beta ett tag. Vilket uppskattades :)
Friserade även honom, tunnade ut manen och klippte hovskägg. Manen blev riktigt tunn! Får se om den behöver bli ännu tunnare!  Kanske måste korta ner den också, för den är rätt lång.

Mobilbild på en liten del av Spikes man ;)Terräng

Satan vad kul Spike tyckte det var att hoppa terränghinder idag, helt galen var han. Stack mot och efter hindrena och var allmänt crazy. Men gud vad dukig han var! Fast han stack iväg så lyssnade han på mig, vilket var en himla tur då jag red på tvådelat happy mouth bett, vilket är rätt snällt. haha.
Moa filmade två hinder och efter första så stack han iväg lite grann. Man hör till och med Moa säga på filmen "oh my god!!" hahahaha, asbra :D


Essi träning

Träningen idag gick bra, han var faktiskt riktigt pigg och positiv till allt! Kanske våran dåliga period börjar gå över? Hoppas! Essi red en stund först, vilket var väldigt bra då han tjurade ihop totalt ett antal gånger. När jag hoppade upp var han riktigt fin, jättebra takt och tempo och lyssnade på minsta lilla!

Imorgon kör vi skogen och terränghinder med Moa. Får hålla i mig rejält, har en känsla av att någon kommer bli överlycklig! ;)

Promenad

Tog som sagt en promenad med Spike idag, riktigt skönt var det. Han verkade pigg och glad, fick till och med några dampryck!

Mobilbild från promenaden, han kunde absolut inte stå still!


B vitaminer

Äntligen lov, känns galet bra förutom allt plugg jag måste göra..
Ska snart åka till stallet för att ta en promenad i skogen med Spike. På tal om att han har varit trött i ridningen, så har jag börjat ge honom B vitaminer ifall det skulle vara något med pälsfällningen! :)

Torsdag

Fortsätter med urkass uppdatering, känns ju bra. Eller inte. Har verkligen inte haft någon lust att blogga det senaste, men det ska bli bättre nu under lovet. Jag vet dock inte om jag kan kalla nästa vecka för lov för min del, måste göra totalt 9 skoluppgifter och en jäkla massa riduppgifter. Känner mig OERHÖRT taggad. Men det måste göras, så bara att ta tag i skiten.
På tal om ingenting så hämtade jag ut min studentmössa idag, riiktigt snygg är den!

På hästfronten då, med Spike så känns det som vi kört in en vägg. Ärligt talat så funkar ingenting i dressyren.. Spike känns trött, det syns inte på honom men det känns. Så har valt att ta det lugnt, enbart ridpass i skogen och lösgalopp i ridhuset. På söndag ska Essi hoppa upp på honom och känna, men förhoppningsvis har det släppt tills det!
Måste bara säga att igår körde vi med travet på Vaggeryd. Jag och Emma LEDDE ett och ett halv varv över Kent, men Kent gick förbi på upploppet, kasst! :D


Skogstur

Underbart väder idag, går inget annat än att vara glad!
Red ut i skogen med Spike idag, heeelt underbart. Lagom pigg var han och inte alls lika tittig som han varit de senaste uteritterna. Red till travbanan och lät honom länga sig rejält i galoppen, vilket var riktigt uppskattat. Satte inga krav eller press på honom utan passet gick enbart åt att ha kul. Har bestämt mig att låta honom få gå i skogen några dagar och inte ha några krav på oss. Både skönt för honom och för mig!

Vet inte om jag har nämnt att min ansökan om dispens för tävling med nosnät gick igenom, hihi. Så snart ger vi oss ut på vår första tävling på två år! :D Älskart!


:)

Det händer så mycket hela tiden numera, så har verkligen inte lust eller ork att göra något annat när jag kommer hem på dagarna. haha. Det här är illa! På en vecka har det gått upp och ner med Spike i ridningen, han har varit sjukt spänd i all ridning och har inte kunnat fokusera ett dugg. Som tur har det släppt lite nu iaf, Essi kom och hjälpte oss i både söndags och måndags. Och det har VERKLIGEN hjälpt en hel del. Tack och lov :D

Idag så har det varit en awesome dag, först Vaggeryds travbana med Kent Knutsson. Riktigt kul vare, tävlingstempo och allt :)

RSS 2.0