Dagens ridpass

Väldigt dålig uppdatering, ohja!
Har varit på Riddersberg idag i skolan, red Castillo och arbetade med praktikuppgifter.
Castillo var såå himla fin, fattar inte att innan gick vi inte alls ihop och nu funkar vi jättebra tillsammans!
Han var inte alls kul när jag hoppade upp, helt galet stel i vänstersidan. Men efter en stund och lite hjälp från Åsa, så var han RIKTIGT fin. I slutet av passet så arbetade vi med galoppen och jag bad honom att samla sig lite, säger bara wow! Han samlade sig lite mer än vad jag ville och vi kunde typ göra galoppiruetter ifall jag skulle samla honom lite mer.
Gillar bara honom mer och mer för varje ridpass nu! Nya favoriten kanske förutom Little Wave :)

Sen vart det stallet på hemma plan, red en sväng i ridhuset med Spike idag. Det var meningen att jag skulle bara jogga honom, men han var så himla fin. Så det blev lite förvänd galopp, enkla byten och slutor.
Härlig känsla att rida när han går bra!

Ridhuset

Äntligen hemma!
Red Spike inne i ridhuset idag, han var faktiskt helt okej. Han är mycket piggare nu om man tänker på de senaste veckorna, men det är fortfarande något som inte känns helt okej.
Red många skänkelvikningar både på diagonalen och långsidorna. Arbetade inte speciellt mycket med galoppen idag utan kände bara av hur han kändes.

Skodde Mowie idag! Eller ja, drog av en sko och slog på den. Säger bara att Emma och jag är AWESOME. Det är tungt men ändå bra att kunna :)

Nationell dressyr

Det har varit så himla mycket nu, så har varken hunnit eller orkat blogga.
Det har varit nationell dressyrtävling uppe på JFK över helgen, så har inte heller kunnat rida något "seriöst". Han fick vila idag, det är ju så tråkigt väder. :p

Träffade Lillemor, Jimmy och Bosse idag också. Lillemor tävlade med Landric (Lyckans Vilde) i Svår B:1, jag tyckte att det gick bra. Travdelen var inte så bra men galoppen var bra. Vet inte vad hon fick för procent, då jag gick och fixade klart stallet och pratade med Lillemor och Jimmy.

Imorgon har vi för andra gången tappsko utbildning, det är kul men tungt!

Skriver mer imorgon för nu ska jag iväg igen!

Fredag 24/8

Dålig uppdatering, i know.
Red ut i skogen runt galoppbanan igår iaf, lät honom springa av sig rätt rejält. Men satan vad stark han är, kunde knappt hålla honom.
Lite kul att förra året red jag honom på rakt bett ute och han blev aldrig så stark. Nu har jag tvådelat och kan knappt hålla honom, haha. Får kanske kolla på något annat bett till galopp i skogen och på fält! ;)

Idag blev det först CHARLIES REAN!! :D¨
Fyndade en snygg mörkblå jacka från equiline och två paket lindor med fyra i varje från GG.
Ska kanske dit imorgon igen, hah!

Red iaf ut med Spiken idag igen, det var ju galet bra väder asså! Hade tänkt att rida på fälten, men de höll med traktorer och shit där uppe. Så det fick bli till volterna ist, stark och pigg idag igen. :)


Stallet

Har varit "ledig" idag, det vill säga hemstudier. Galet skönt säger jag bara, hihi!
Var uppe i stallet på förmiddagen och lösgalopperade Spike i 20*40 ridhuset, han sprang som en tok och slutade springa först tio minuter efter jag släppte honom, liite pigg!

Spike har faktiskt blivit mycket piggare nu under två veckor när vi bara varit i skogen och några få ridhus pass. Så tänkte börja sätta igång honom lite hårdare nästa vecka, får se om han känns okej inne. Annars fortsätter vi ute, det är ju som tur snart dax för equiterapeuten.
Förresten! Under samma vecka kommer även sadelmakaren för att stoppa om sadlarna igen och Carina Möller, en sitstränare jag och Spike brukar träna för. AWESOME!

Tänkte även lägga in bilder från ett ridpass när Lillemor red Spike idag :D
Får se om jag lägger upp några här senare!


Dagens ridpass

Lång dag idag! Har sammanlagt ridit tre hästar :)
Först ut var Georgia, körde galoppintervaller 4*3min i lätt sits, det var faktiskt inte såå jobbigt! Georgia var stel men lossnade bra när vi travade av dem.
Nästa häst var Castillo, vi hade hoppträning och det gick förvånansvärt bra! Jag har aldrig riktigt gillat honom, pga en hoppträning i ettan när det gick urdåligt, usch säger jag bara! Men idag vart han riktigt fin, han blir så himla pissed när man kommer åt honom men annars så! :p
Han lyssnade himla bra på mig och allt funkade! Så inget större fel på honom idag ;)

Åkte direkt upp till stallet när jag kommit hem från skolan.
Red i 20*60 ridhuset och gjorde galoppintervaller även på honom. Han var riktigt glad och himlans pigg! Kunde nästan inte få stopp på honom :)
Det blev inte något direkt seriöst med Spiken, utan ville mest att han skulle ha kul och få springa av sig lite.

Stallet

Fick äntligen sova ut idag, så himla härligt!! Åkte upp till stallet direkt på morgonen, fick blev joggning inne i ridhuset idag. Det spöregnade under hela tiden jag red! Han känns inte alls bra inne och det tandläkaren ändrade på tränset känns bara som det blir värre att rida honom. Han är så himla "annorlunda" i munnen än vad han har varit..
Det är två veckor kvar till equiterapeuten kommer, hoppas innerligt att hon hittar något :(

Nu ska jag snart upp till stallet igen och fixa i ordning Essis häst Limme, sen bär det av till Grevagården! :)

Klippning

Idag har vi klippt Spiken :D
Han såg ut som en stor björn och svettades av att skritta ut, så nu var det dags! Han tycker att det är skönt att bli klippt, fast bara om jag står vid hans huvud annars kan han inte stå still, söto! (: Jag brukar helklippa honom, klipper dock inte benen pga av leran i hagen, huvudet och under sadeln. Det här var rätt tidigt som vi klippte i år, han brukar vanligtvis bli helt grå när man rakat honom, men inte nu. Han är fortfarande brun! :D ASBRA

Ni kanske har märkt att Spike inte har alls gått hårt den här veckan, men han har typ som semester. Bara skogen och vilodagar :)


Maria Gretzer

Ska snart iväg till skolan, men hann logga in här först :)
Blev inget bloggande igår för att jag var på Maria Gretzer clinic uppe på JFK, det var lärorikt kan man ju säga. Även att det handlade om 4åringar inför championat. :p

Red ut med Spiken igår, travade runt hela galoppbanan. Det gick helt okej, när tandläkaren var här så ändrade han lite med betten på tränsen, men jag tyckte inte att det hjälpte. Han känns fortfarande inte helt bra :S
Längtar oerhört till equiterapeuten den 4 okt!

Tandläkaren

Ny kategori! :)

Hade uppe tandläkaren idag, han kollade igenom Spikes tänder och hittade inte alls något fel. Han har slitit ner några tänder på högersidan men det är gammalt, så det visste jag redan. Inga sår i kinderna eller nåt och det är ju bra.
Men hade hoppats på att det skulle vara något i munnen som förklarade varför han har känts som han har..

Vi ska iaf ta upp en equiterapeut, det blir i början av oktober men ändå! Men då kollar hon verkligen igenom hästen, massage, laserbehandling, akupunktur och mer!
Hoppas verkligen att hon hittar något!!!!

Dagens ridpass

Har tränat för Essi idag. Och han blev såå himla lösgjord, hade verkligen inget i handen.

Vet inte om jag skrivit det här men Spike har inte känts fräsch till 100% ett tag, tror faktiskt inte han har känts som vanligt under hela tiden jag var i Öijared. MEN idag kändes det som det lossnade och det var så himla skönt!
Ska skita i ridhuset i en vecka nu, bara lulla runt i skogen och sånt. Essi trodde att han kanske är trött i kroppen också efter det hårda arbetet i Öijared, ska klippa honom snart också! 
Eftersom han inte känns helt okej och det är speciellt i munnen så ska vi ta upp tandläkare.
Hoppas det är nåt där, så det inte är nån annan skit :S

Tillbaka till passet nu då. Vi gjorde inte så mycket, red i en låg form, flyttade bogarna hela tiden, tempoväxlingar och så lite skänkelvikningar på slutet. 

Finfina ponny<3


 

Vila

Har inte haft så mycket att skriva den här helgen, Spike har fått vila hela helgen så.. :p
Men imorgon tar vi nya tag igen, då blir det Essi träning :)

Dagens ridpass & putsning

Åkte upp till stallet redan vid halv nio. Mockade, gjorde maten och tog in Spike.
Red till galoppbanan idag, det började spöregna när jag var där borta. hah, som tur tog jag regnjackan :D
Red i rätt högt tempo, för han måste verkligen få upp flåset!!
Galopperade SNABBT på raksträckorna. Så himla kuuul :)
Det blev bara ett varv runt galoppbanan idag, ville inte bli genomblöt.

Putsade av mitt dressyrträns, hoppsadeln och stövlarna också.
Använder mitt dressyrträns när jag rider ut ibland, bara för jag har mitt tvådelade bett där. :)

Jag använder mig av:


Stübben sadeltvål (sadlarna)


Akene conditioner (sadlarna)Horseman's one step (tränsen, stövlar, sadelgjordarna)

Vad använder ni? :)

Spikes sjukdom

Som de flesta kanske har sett på mina bilder på Spike är att han har ett nät över mulen. Och nu ska jag förklara varför.

Allt började våren 09, då han började kasta med huvudet mer än vanligt. Det blev bara värre och värre, vi hade uppe flera veterinärer som inte kunde förklara vad det var. De kollade tänderna, gav honom smärtstillande och vila. När det var som värst, då det knappt inte ens gick att rida och jag började gråta varje gång jag såg honom få "attacker". Så kontaktade vi Skara, vi fick tid redan samma vecka. Som tur var.
Han fick genomgå röntgen, endoskopi (slang ner i näsan), böjprov och ridprov.

Han fick diagnosen head shaking syndrome.

Vår veterinär tipsade oss om att testa rida med en hink runt mulen, vilket låter helt sjukt. Men det hjälpte, Essi fick rida honom den här dagen kommer jag ihåg. Och det var första gången på någon månad man såg honom lugn vid ett ridpass. Kan verkligen säga att det var fantatiskt. Hade ärligt talat tappat hoppet totallt före Skara.

Efter hinken började jag kolla på internet för hjälpmedel åt head shakinghästar. Och då hittade jag Net Relief Muzzle Net och jag beställde det direkt.
Och det funkade!
Alldeles utmärkt dessutom!

Under det här året som har gått så har det gått upp och ner.
I höstas så kunde vi till och med rida utan nätet, så bra var han då. Och i våras var det ett rent helvete.

Jag kan inte direkt förklara var head shaking är, förutom att de kastar något kopiöst med huvudet. Det kan vara alla möjliga orsaker så det är jättesvårt att just hitta orsaken för Spikes kastningar.

Och pga av allt det här, så får jag och Spike inte tävla i dressyr. Då Ridsportsförbundet inte tillåter nätet, helt sjukt nog...

Nu vet ni lite bättre iaf :)

Dagens ridpass

Blev en kort skrittur i skogen idag, han var en aning trött efter gårdagen så därför tog vi det rätt lugnt.
Imorgon blir det dressyr i ridhuset, ska testa på lite saxar imorgon tror jag :D

Tänkte göra ett inlägg om Spikes sjukdom också.. Får se hur det blir!

Dagens ridpass

Red ut med Spike till galoppbanan idag. Galopperade två varv runt hela, ena i höger galoppen och andra i vänster. I traven på vägen dit gjorde jag mycket öppna, sluta och tempoväxlingar!
Och i galoppen jobbade jag hela tiden med tempoväxlingar, ökade på rejält i lätt sits och sen samlade upp honom så mycket så han iprincip kunde galoppera på stället.
Och han var jättedukig! Han tyckte att det var kalaskul :)

Är ledig hela den här veckan, så kommer blogga regelbundet :)

HEMMA!

Ledsen för urkass uppdatering. Men det har var så mycket att göra och har inte orkat gå ut på internet ens.
Har kommit hem till Jönköping nu igen!! :D Och det är såå skönt att få äntligen sova ut.

Spike har blivit riden av Lillemor några dagar den här veckan och han har var så dukig så! :)
Dessutom gick han direkt på transporten när vi åkte imorse!! :DDD GLAD!
Släppte ihop Spike med de andra hästarna hemma och han blev inte alls med i flocken... fattar inte, han har alltid varit ranghög, men inte idag?
Han blev sparkad flera gånger och om han blir skadad den här gången, då vet jag inte vad jag ska göra längre.. :S

RSS 2.0