Essi träning BILDER
SÖT SPIKEN :D:*


Essi träning

Hade som sagt träning idag och han var fiin!
Framskrittningen kändes han en aning "loj" i, så fick väcka honom några gånger. (Jag skrittar alltid fram minst 10minuter btw :)
Alltid när jag tar tyglarna så börjar vi alltid på volten, känner efter ifall han svarar på hjälperna, har lika stöd i båda tyglarna och så vidare.

Idag var han något okoncentrerad i början, men antar att det var för att det blåste väldigt mycket. Dessutom var han riktigt pigg och taggade rejält i galoppen.

Efter uppvärmningen så började vi med bakdelsvändningar, det tror jag är en av Spikes större svårigheter. Han har en tendens till att skjuta ut ytter bak väldigt mycket, men som tur har de blivit bättre och bättre.

Traven var kalasfin, bra takt och tempo. Skänkelvikningarna på diagonalen var mycket bättre idag än de har varit tidigare. Även skolorna flöt på bra.

Galoppen kändes även den bra, han var stadig och fin i förvända och fixade de enkla byterna jättebra. Vi fortsatte jobba med galoppombyterna i slutet av passet. Ett byte fixade han kanonbra!! :D
Men sen taggade han till för mycket och då blir det att han försöker för mycket för att få det bra. Då blev byterna inte alls okej, han blir VÄLDIGT lätt i bak och tappar fokusen på mina hjälper. Fick några helt okej i slutet iaf.

Men jag är nöjd över dagens prestationer :)
Bilder kommer!

Har packat klart alla spikes saker inför imorgon också, nu är det bara alla mina kvar, hihi!
För er som inte vet, så åker jag och Spike till Lillemor Andersson och Bo Tibblin imorgon i sex veckor :DD


Vilodag

På grund av regnet fick Spike sin vilodag idag. Tog in honom, tog av täcket och gav honom mat. Kände igenom hela honom, borstade och fixade till manen litegrann.
Han hatar verkligen regn, han står alltid vid grinden och surar, han vill inget hellre än att komma in såna dagar som idag. Jag har inget emot att han vilar när det regnar, tappar all motivation till att rida när det är dåligt väder, speciellt när man inte har tillgång till ridhus! 

Men imorgon kör vi nya tag igen, då är det Essi träning som gäller :)
Har övertalat min mamma att hänga med upp imorgon och fotografera oss. Så imorgon blir det bildbomb!


Bild från förra sommaren


Första inlägget!

Hej!
Jag heter Matilda och är 18 snart 19 år. Bor i Jönköping. Jag rider och tävlar för Jönköpings Fältrittklubb där jag också har min ponny. Har ridit på ridskola (Svarttorp bland annat) i många år när jag var liten, har inte alls koll på hur många.
Jag har varit medryttare och haft foderponny lite från och till före jag köpte min första ponny Spicy Spike.

På fritiden utöver ridningen så träffar jag kompisar, fotograferar och lite annat. :)

Spicy Spike eller Spike som han kallas är min ögonsten. E: Ben Kaspar ox UE: Flight RNF 64-S. Han är född 2000 och 148cm i mankhöjd. Han är en korsningsponny mellan arab och new forest. Köpte honom den 11 februari 2007 och har tillsammans med tränare utbildat honom sedan dess.

Spike är en pigg ponny som älskar att arbeta, busa i skogen och att hoppa. Han är vanligtvis snäll men kan ibland få dampryck och bli helgalen.
Han hade inte tävlat något när han kom till mig men vi har startat LC i hoppning och LA klasser i dressyr.

Kort presentation men men..
Slänger in en bild på oss :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0