Dagens ridpass

Skulle egentligen ridit över cavaletti idag. Men när jag började arbeta honom i skritten så kände jag att det inte skulle funka. Han var så jävla sur idag, ville absolut inte göra det jag bad om. Absolut inte ta stöd på vänstertygeln och sån skit. Usch. Blev mycket skritt och trav på volt bara för att få igenom honom. I slutet kändes han helt okej, men fortfarande inte så som man vill ha honom. AJA, vi fortsätter imorgon! :)



:D

Har hämtat mina måttbeställda Königs stövlar idag :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D
riiiiiiiiktigt snygga är dom. sjukt hårda! men fy vilken mardröm det kommer bli att rida in dem, säger bara OMG!

Lånat bild från Königs



Veckoplanering v. 5

Ny kategori, veckoplanering. Känner att jag måste verkligen skärpa mig och planera allt mycket bättre med ridningen. Ska följa mina veckoplanering till punkt och pricka, ifall han inte blir skadad då eller nåt!

Måndag: dressyr med cavaletti
Tisdag: dressyr, samling
Onsdag: skogstur, enbart skritt
Torsdag: dressyr, lösgörande
Fredag: dressyr, samling
Lördag: skogstur
Söndag: skogstur

Bomber bits

trodde först att det var ett Trust bett som Carina pratade om. Men det visade sig vara ett sånt, Bomber bit tvådelat med lock-up funktion :D





Träning fredag & lördag!

Fullt upp hela tiden. Igår jobbade jag på JFK hela dagen, började vid sex typ och slutade vid åtta på kvällen. sleten tjej.
Spike har fått gå två träningar de senaste dagarna, i fredags var det Carina och igår Essi. Han har känts riktigt fin och härligt pigg båda dagarna. Dock har han varit lite tjurig när jag har bett honom om lite mer samling än vanligt. Men han skötte sig! ;)
Carina hade glömt att ta med betten, men det tar vi nästa gång. Då ska hon även hoppa upp på honom en stund. Red för första gången med öronsnäcka på Essi träning, fett nice när man verkligen hör precis allt och när inte de andra i ridhuset hör vad hon säger till en :D


SOL!

Idag har lätt varit den härligaste dagen på hela veckan, var ledig enda fram till 12:30. Så fixade allt uppe hos pållen på morgon, fick blev en skogstur idag. Han var glad och pigg som satan. Råkade bli galopp några gånger bara för jag inte kunde hålla honom, hihi :) Men fy vad kallt!
Väl klar upp i stallet så åkte jag hem en snabbis och sen vidare till Riddan för att longera. Väl där, så visade det sig att jag var klar med all longering, så jag kunde lika väl stannat hemma.. :P

Imorgon blir det Carina träning och jag är riktigt taggad!




rörigt inlägg :)

Är sjuk idag igen.. Det suger, för vi skulle göra potatistryck på bilden i eftermiddag!!!!! :(((((((( Så seriösa är man i sista ring ;)
Sitter och kollar på Trusts hemsida, har för mig att det var ett Trust bett jag fick testa på förra Carina träningen. Och ifall hon kommer ihåg så ska jag rida med det på fredag, gillas!
Måste pallra mig upp till Spike snart också, trots att jag är sjuk. Men det snöar och blåser ute, så det är inte direkt lockande att gå ut. :c


barbacka

Var ledig från skolan idag men fick ändå inget gjort då jag har blivit sjuk.. Men var iallafall uppe hos Spike nu i kväll och red ett barbacka pass. Han var fin och pigg. Fick kommenterarenav en som red i ridhuset samtidigt: vilken ljuvlig nacke din häst har, är det en hingst? :-))


Riddersberg

Riktigt dåligt med uppdatering den här veckan.. Dåligt av mig. Sitter på Riddersberg nu och har jobbat klart för dagen, har bara kvällsfodringen senare ikväll kvar. Var uppe hos Spike i förmiddags och skrittade ut i skogen, pigg och glad ponny :) Längtar tills man kan rida i alla gångarter i skogen igen!!
Igår så fick det bli ett dressyrpass i ett proppfullt ridhus, stora ridhuset var bokat så ALLA var uppe i 20*60 ridhuset. Hatar att rida när det är mycket folk, går inte att koncentera sig eller att rida som man hade planerat från början. Men trots folkmängden så var Spiken fiin, gjorde många slutor i både trav och galopp. Testade på galoppslutor på diagonalen och det gick finfint! :D

Bara en dag jobb kvar på riddan nu, sen HEM! det gillas (:

gammal bild från facebook, fining ♥



Stress

Det är sjukt vad stressad man kan vara. Tror att jag aldrig varit så här stressad som jag är just nu. Så mycket i skolan och med stallet..
Men iaf, Spike skoddes inte igår då min hovslagare inte dök upp. Men han fick iallafall på sig sin tappsko av en annan. Spiken har vart riktigt fin och härlig att rida både igår och idag, så det är nice. Men måste verkligen prata med Essi om en träning snart asså, typ tre veckor sen senast? ILLA!

Flyttar in på Riddan imorgon kväll för att jobba hela helgen, ska pendla hem och fixa Spike under eftermiddagarna och så MÅSTE jag verkligen plugga. Panik :-( Får se om det blir någon tid över till bloggen..!




Stallet

Fixade stallet direkt efter skolan. Gick på en timme typ, asbra!
Nu är det bara ut till Riddan och kvällsfodra, fyyyyyyyfan. Jobbar hela veckan på skolan... Bor där onsdag till söndag. Spike får stanna hemma den här gången, vågar inte åka med honom i släp när det är sånt här väder. :-)


frisering

Tog mig ÄNTLIGEN tid att fixa hans man och hovskägg. Han har ärligt talat sett ut som en ovårdad skogsponny. Men inte nu längre! :D
Först tunnade jag ut manen med SoloRake, snabbt och bra. Sen tog jag en trimkniv, kortade ner och jämnade topparna. Jag kortar inte ner manen till en handsbredd, då hans man gärna lägger över sig på andra sidan och håller på, utan den är rätt "lång" men inte så att det ser konstigt ut. hehe.
Klippte hovskäggen och det behövdes VERKLIGEN!!!!!
Han ser mycket bättre ut nu, inte såå konstigt kanske? :-)

Förresten så har han världens sötaste grimma just nu. Får se om jag lägger upp en bild på honom i sin fiina grimma.

Bild lånad från Hööks


:'D



ÄLSKAR FILMEN! :DD


otur..

Spike tappade en sko igår, tre av sömmarna satt kvar i hoven. Jocke fick bort två av dem idag, men den tredje sitter fast. Ídag markerade han på samma ben. Hoppas verkligen att det inte blir något allvarligt..
Som tur kommer Atterling och skor om honom på tisdag. Så Spike får vila tills dess då det är sjukt halt att gå ner till ridhusen.

Var nere på Hööks idag och köpte ett täcke och några söta grimmor.
bild på spikens nya fleecetäcke :)



kaaallt

Dålig dag idag asså. Försov mig en timme, missade bussen. Väl i skolan så skulle vi ha trav, säger bara KALLT! Annars var skolan helt okej, hehe. Imorgon ska vi ha ridprov :O

Spike har varit fin, ridit honom inne i ridhuset i tre dagar nu. Mest joggat och lösgjort honom. Men idag körde jag ett "vanligt" pass. Skänkelvikningar, öppna, sluta, bakdelsvändningar och galoppombyten. Allt flöt på bra, han blev trött i byterna, så gjorde inte speciellt många och travade av honom direkt efter vi var klara med byterna. :) fin ponny ♥


skola...

Hej!
Som ni vet har Spike fått ta det lugnt i nästan en vecka och idag red jag en sväng inne. Red många halter och skänkelvikningar under hela passet. Han var fin för att inte ha blivit riden på ett tag :)

Första dagen i skolan idag, var sjuk igår.. :p Och fy va tråkigt det är! Hade EN lektion idag, MENINGSFULLT. Imorgon blir det en ännu bättre dag, heldag historia, JIPPIE!!!! ><


rubrik?

Om ni undrar varför jag inte skrivit något de senaste dagarna så har jag haft så himla mycket att göra. Spike har fått ta det väldigt lugnt sen i torsdags. Har bara varit ute och gått med honom samt longerat.

Imorgon är det skola igen och jag har världens ångest för att jag inte gjort alla de uppgifter som jag skulle ha gjort.. Men får se det positivt, bara ett halvår kvar tills studenten!! :D


:D

Ny design!!!!! :D:D:D:D:D:D:D
Tack vare Jossan så är det en ny SNYGG design på hela bloggen! :D
TACK JOSSAN!!


plugg, plugg, plugg!!

Hann inte blogga igår, men det blev ett pass inne. Han kändes helt okej, något trött. Så idag blev det en tur i skogen, mycket bus och sånt bara för att få honom tycka det är kul. Han var jätteglad :)

Har pluggat i stort sätt hela dagen idag, har fått klart tre nästan fyra stora uppgifter. Har bara sex större uppgifter kvar och en massa annat.. Säger bara ni som nyss börjat gymnasiet, skjut inte upp allt för man får ett rent helvete i trean. USCH, hatar att plugga mer än allt annat i världen...

Aja, nu måste jag fortsätta med historia uppgifter..!
><

vilodag

Spike fick vila idag, gick en promenad runt anläggningen och en bit in i skogen bara. Har haft en sjukt jobbig huvudvärk hela dagen..
Skriver mer imorgon igen!

min fina ♥

Årsumé del fyra!

Oktober

Spike gick bättre och bättre. La in en hel träningsvecka för både Essi och Carina. Han kändes helt underbar i ridningen.
Hade höstfotosession med Josefine!




Var på Breeders, Flyinge med klassen.
Isac och Minna Telde (vann gångartsfinalen)


November

Spike gick bara bättre och bättre, så många lyckade ridpass har vi nog aldrig haft tidigare. Har inga ridbilder :p
Åkte till Stockholm International Horse Show och det blev en RIKTIGT lyckad helg! Många fina hästar och en kalasbra clinic med den fantatiska Edward Gal ;)
Har sjukt mycket bilder från hela helgen, tror närmare bestämt att det är över 700.. Orkar dock inte lägga upp alls många eftersom det tar så lång tid att ladda upp!
Så får bli en närbild på ett ekipage :) Inte den bästa, men hittade den först, haha!


December

Spike har varit helt fantastisk hela månaden, trodde aldrig att han skulle bli så fin som han är när vi fick hem honom. Inga bakslag eller något, allting har flytit på helt utmärkt. Hopptävlade också, även det blev lyckat! :D
Har inte några hästbilder från december, haha. ILLA


Det var den årsumén det, hoppas verkligen att 2011 kommer bli ett ännu bättre hästår än vad det 2010 var!

BILDBOMD

Bilderna från idag :D




älskar bilden, men synd att jag var halshuggen! :D


ahhaha, söt :)

något bakåtlutad, japp!


♥♥♥♥♥

Smakprov


fältet

Ridit på fältet idag, inte alls långt pass då det var djup snö. Inte heller mycket galopp för han bara stack i den. haha. Mamma tog bilder på oss, så kommer bildbomb snart! :D


Årsumé del tre!

Juli

Spike var helt frisk efter "skadan" och vi var på g igen. Blev många pass på banan och galopp pass i skogen för att få bort gräsmagen. Han blev inte direkt smalare av att stå i en liten hage i två veckor utan att få ridas.. :P



Startade bloggen i juli!

Augusti

Nu var det dax för den efterlängtade praktiken hos Lillemor Andersson och Bo Tibblin. :) All den hjälp vi fick har gett oss båda otroligt mycket. Började verkligen från grunden och finslipade allt. Fick en himla bra feeling i ridningen på honom första veckorna.
Bild från ett ridpass när Lillemor red.


De hade världens sötaste föl, lilla Bowmore :)
En av mina favoritbilder, gillas skarpt!


September

Var fortfarande i Öijared under början av månaden. Det gick utför för Spike och mig i dressyren. Han var trött och loj. Väl hemma så varierade vi med vilodagar och skogturer för att få honom tillbaka, det hjälpte inte. Vi hade uppe veterinär som kollade igenom honom och hans tänder. Men hittade inget.
Tog kontakt med en equiterapeut, hon hittade flera saker bland annat en låsning i bogen, "hård" i rygg- och nackmusklatur. Tog även upp en sadelmakare som fixade sadlarna.
Han blev bättre men fortfarande inte bra. Så han fick ännu mer vila och skogturer. Och till slut försvann det helt :P
HAR INGA BILDER FRÅN SEPTEMBER ALLS, illa!

RUBRIK?

Blev inget fotande utomhus :( det blåste för mycket.. Ska försöka göra det imorgon igen. Red ett kort pass inne ist, joggade honom bara. Blev rätt så fin :)

Fy vad stressad han hade varit i natt, boxen var ett helvete. Blev en överfull kärra, brukar vanligen bli inte ens en halv.. Så mycket raketer som det var igår så kan man ju verkligen förstå honom. Hoppas att det inte är många som skjuter idag också!!

RSS 2.0