Veckan som varit

Kan inte fatta att det är mindre är två veckor kvar tills studenten, det är ju helt sinnessjukt! Betygen sätts nu på tisdag, så har sjukt mycket att fixa med inför det.
Det har hänt en del senaste veckan, bland annat var det skolmästerskap i dressyr på skolan. Vilket gick bra, blev fyra av 18 starter. En bra ritt, men tycker att vi fick dåligt betalt på en del. Men men, det är bara att se framåt. Maria Gretzer har även varit här och hållt en clinic på skolan. Riktigt bra var det och en sjuukt fin fem åring, Singular la Silla och en åtta åring som går 140, Fineman.

Nu på fredag flyttar Spike från Riddersberg och anländer till Toveryd, där han ska få sommarlov och annat gött :) Det är han verkligen värd!


Tävling

Hallå :)

Igår var det tävling för vår del. Och jag är så himla nöjd över min lilla ponnyskrutt. Kan börja med att säga att det här var hans första borta tävling någonsin. Vi kom till tävlingsplatsen i god tid, för att få honom att lugna ner sig och vila lite före start. Han skötte sig galant, stod snällt och åt gräs vid transporten medan jag fikade bredvid honom.

Ridningen då, framridningen var väl inte den bästa. Proppfullt med hästar inne på framridningsbanan och dessutom flertal gamla tanter som verkligen inte kunde lämna fyrkantsspåret fast de skrittade. Irriterande! Fick hjälp av Essi, vilket var behövligt, han var spänd och riktigt pigg. Vilket inte är den bästa kombinationen med Spike.. Men som tur var så slappnade han av efter ett tag, inte helt men det var ändå så man fick kontakt med honom, hehe. Fick riktigt bra längningar och ryggninen satt fint.
Väl inne på banan, så blev han spänd igen. Vi tappade lite framåtbjudning och det blev inte riktigt det flytet som det var på framridningen. Misslyckades i ryggningen och längningarna. Vilket var väldigt synd, när man vet att han kan.. Men överlag så var det kalas för att vara första borta.
Resultatet då 64,21% och en 4:de placering. :') Min fina ponnyplutt ♥Fin min, haha.


Hästskötarexamen

Jaha, då var en riktigt tuff dag överklarad. Och nu är man då diplomerad hästskötare. Helt sjukt men så jäkla sant. Och så underbart att äntligen ha det här gjort :) 
Orkar inte skriva mer idag, är grymt trött. Har varit vaken sen fem imorse och slitit hela dagen. Haha. På söndag är det tävling, taggad och nervös på samma gång. Som tur ska Essi hjälpa mig :) Önska oss lycka till!

Helg

Äntligen helg, helt underbart efter en jobbig vecka i skolan. Dock måste jag verkligen ta tag i alla de skolarbeten som ska vara inne på FREDAG!! Har tack och lov en studiedag på måndag. Veckan som kommer blir ännu jobbigare, alla skolgrejer in fredag, slutprov i travkursen och sen en annan stor grej.. Usch.
Men aja, över till det roliga.
Spike har varit superdukig hela veckan, rätt intensivt men roliga saker har det varit. Igår var det Mette träning, första gången för vår del, och det gick bra. Kan inte säga att det var det bästa ridpasset ever, eller något. För det var det inte. Spike var jättefin och allt flöt på bra, men fick inte samma känsla som jag får när jag rider för Essi eller Carina. Vilket inte var så kul.. Men aja! Får tänka framåt, Essi träning på måndag! :)
Tävling den 22 maj!!!

Fort ska det gå!

ÅSKA! Jag hatar åska.. :(

En månad kvar till studenten var det igår. Helt sjukt vad tiden går snabbt. Idag var det äntligen dags för den årliga Riddersbergspokalen. För att förkorta sammanfattningen av den så kan jag ju skriva så här, det gick snabbt. Herregud vad det gick snabbt på terrängbanan. Haha. Vi kom 7a av 9 lag. Ingen vidare placering tyckte vi, men men.. Inte alla hästar som skenade runt banan heller :) Bilder från det hela kommer så fort jag fått bilder av Jennie, Bengt och Lina! Hihi.
Imorgon får Spike en efterlängtad vilodag och dessutom nya skor. Vilket behövs! På fredag kör vi igen, då är det Mette Henriksen träning på Riddersberg och jag blev tillfrågad att vara med. Kul, kul!

En annan rolig sak är att den 22 maj ska vi äntligen åka ut på vår första tävling på två år. Helt jäkla underbart.

:D

Mååste bara skriva idag, red ett dressyrpass på Spike inne innan. OCH FAN VAD FIN HAN VAR!!!!!!!!! Helt underbart verkligen. Han var så himla stadig i formen, hängde sig inte fast på någon av tyglarna utan hade ett jämnt stöd under hela ridpasset. Satte alla skolor klockrent, min fina dukiga ponny! Förvända galoppen satt perfekt och mellangångarterna var så sjuukt bra. ÅÅÅH, underbara älskade spikey!!!! :DDD
GLAD TJEJ!!


Skolarbeten

Hej!
Studenten närmar sig, vilket innebär att alla skoluppgifter ska också in nu, rättare sagt om två veckor. Har dessutom en annan stor grej som händer om två veckor, så det kommer bli urkass uppdatering här på bloggen fram tills dess! Slänger upp något inlägg då och då, men inte mer.. Skolan går ju trots allt före.. Tyvärr. hihi.
Aja, tillbaka till pluggandet!


Söndag

Nyss kommit hem från en roadtrip med Essi. Händer mycket framöver, men inget jag tänker skriva här än. hihi. Tränade för henne imorse, red igenom LA:1 då vi ska tävla det om någon vecka. Spike var fin, takten var riktigt bra och lagom pigg. Var dock spänd i ett hörn under hela ridpasset.
Måndag imorgon.. känns inte ens som jag haft någon helg. Får försöka ta sovmorgon imorgon :D

RSS 2.0