Svenska Ridsportsförbundet

Har precis skickat iväg ett mejl till Svenska Ridsportsförbundet. Kan inget annat än hoppas :) Kanske får jag visa upp min lilla ponnyplutt på tävlingsbanorna trots allt? :):):)

...

Urkass uppdatering de senaste dagarna, ber om ursäkt för det. Kommer antagligen inte hinna blogga något förrän i slutet av veckan. Det händer så mycket just nu, både runt hästen och i övrigt. Men jag skriver mer när jag får mer tid. :)


Gårdagen

Igår så var det ju min och Spikes andra Åsa träning. Finns inte mycket att säga förutom att ingenting funkade. Det hände så mycket i ridhuset under tiden jag red och Spike var verkligen helt ur fokus så träningen gick inte alls bra.. Kan dessutom säga att Åsa och Spike inte funkar tillsammans, hennes system går inte ihop med det ridsättet vi har utbildat Spike i, så kommer inte att fortsätta träna för henne. Istället så ska vi träna för Essi och rida program för Åsa, minst en gång i veckan! Och det är ju bra :)

På kvällen var jag iväg på Håkan Hellström och det var helt unbelievable. Lyckorus! 


Åsa träning

Tränade för Åsa idag och han var riktigt härlig att rida. Jobbade med öppna, bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Det blev faktiskt riktigt bra alltihop! Fick en määängd av positiva kommentarer om Spike och mig av Åsa, vilket alltid uppskattas :)
Imorgon kör vi vidare med träningspass numera två, då ska vi fortsätta i galoppen :)


Hoppning och lösgalopp

Somnade vid åtta igår, trött eller? shit, vad trött jag var ändå var det en rätt soft dag i skolan :p Fixade allt med Spike på morgonen, byggde upp en bana som till Annes hopplektioner på eftermiddagen. Min klasskompis Annie hoppade Spike, vilket gick suuuperbra. Han skötte sig utmärkt och tyckte det var så himla kul. Avslutade med en oxer på 1m :) Dukig ponny!

Idag så var planen att skritta ut med Moa och Toppen, men vi ändrade oss rätt snabbt när det började blåsa något fruktansvärt. Bestämde mig istället för att släppa Spike i ridhuset. Vad han sprang! Han riktigt låg ner i svängarna och satan vad kul han tyckte det var.
Imorgon blir det våran första Åsa träning och vi är taggade till tusen! :D


Riddersberg

Själva flytten igår gick kanonbra, Spike gick på transporten utan några som helst problem och var hur lugn som helst när vi kom fram. Han trivdes i sin nya box, kände sig direkt som hemma och hans nya boxgranne (nykasterad 2åring travare) blev direkt hans kompis. Spike stod och slickade på hans mule flera gånger, söto!

Han var minnsann lika lugn idag när jag kom till Riddersberg, han fick gå ute halvdag, tyvärr, men han verkade inte allt för stirrig att vara inne helt själv eller något. Själva ridpasset gick även det bra, han lyssnade bra på mig och var inte ofokuserad under hela passet.
Jag tycker att det är heeeeeelt otroligt att han är så himla lugn, de veckor vi har varit på Riddersberg innan så har han varit stressad, matvägrat och varit helt hopplös i ridningen. Det är bara så sjukt underbart att han verkar må bra! :D ♥
Min fina poni!


Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Hittade ingen bild på min ryktlåda, men skriver vad som finns i :)

Ansiktesborste x2
Ryktborste
Ryktborste "sista putsen"
Ryktskrapa
Rotborste x2
Gummiskrapa
Ryktsten
Piggborste
Man/svans borste
Hovkrats
Broddkit
Mankam x2
Gummisnoddar
Sax
SoloRake

Tror att det var allt, fasen vad mycket! :P


Träning och packning

Tränade för Essi imorse, det gick bra i slutet iaf. haha. Det var tävling uppe på Klämmestorp och allmänt stökigt i ridhuset. Spike var ofokuserad och spänd i uppvärmningen, han hade svårt att hitta rätt takt och ville absolut inte gå i lägre form. Men sen släppte det bra. Passet idag var verkligen nödvändigt, jobbade bara med grunder och att få honom att lyssna på mig.

Efter ridpasset så har jag packat alla våra saker, mockat ur boxen, tvättat krubban, saltstenshållaren och vattenkoppen och packat fem ikeapåsar proppfulla med hösilage. Lät Spike gå ut utan sitt täcke i hagen, vilket verkade vara uppskattat. Han får gå naken hela dagen idag, åtminstone tills vi kommer upp vid halv fem :)
Håll tummarna för att lastningen går bra!!
Flytt

Har inte alls haft någon blogglust den här veckan, vet inte riktigt varför. Men ska försöka skärpa tills nästa vecka! Imorgon händer det en stor grej för mig och Spike, vi ska nämligen flytta från Klämmestorp till min skolas hästanläggning Riddersberg. Hoppas på att Spike kommer trivas och att vi inte kommer sakna jfk för mycket ;)

De senaste dagarna har Spike fått ta det lite lugnt, han har antingen gått ett joggingpass i ridhuset eller ridits ut. Imorgon kör vi Essi träning tidigt på morgonen, tror att det kommer vara riktigt behövligt då Spike har varit lite jobbig att få helt lösgjord det senaste.

Skriver mer imorgon när vi har flyttat min lilla ponny :)


Dålig uppdatering

Hej!
Hemskt ledsen för den kassa uppdateringen, har varit så trött den senaste tiden att jag inte orkat hålla på med datorn..
Spike har varit väldigt fin och dukig de senaste dagarna. Han har varit himla mjuk och härlig att rida! Underbart :) Red ut i skogen idag, det gick att galoppera! Det gillas av både han och mig! För resten av veckan så tänkte jag fortsätta rida ut i skogen och till helgen trimma inomhus.

Kommer fortsätta med listan också, men hinner inte det idag!


Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Har massor men väljer ut några :)
tki


Det var iaf några av dem :) Vad tyckte ni?


Joggning

Joggade Spike inne idag, han var pigg och fin som vanligt. :) Gjorde mycket tempoväxlingar, övergångar och skänkelvikningar.

Vill ha sommar nuuu!!!Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Min största rädsla är att Spike på något sett ska bli skadad. Allvarligt skadad menar jag då. Allt från ett brutet ben till stelkramp eller botulism. De allvarliga skadorna där utvägen oftast inte är den roligaste.. Att behöva ta bort Spike är även det en riktigt stor rädsla hos mig. Klarar inte ens av att prata om avlivning med mina vänner.. Bara tanken av ett skott i pannan på Spike får mig att rysa. Usch. Tanken av att förlora min bästa vän är oerhört jobbigt och jag blir tårögd av att ens tänka det! Jag har många vänner som har tvingats ta bort sina hästar på grund av skador och det gör ont även om det inte ens är en häst som jag har träffat speciellt ofta.
Jag har haft turen att inte ha några större skador på de hästar jag har tagit hand och det är jag så fruktansvärt glad över.
Spike de senaste dagarna

Blev ingen uppdatering igår för jag fick feber och låg utslagen större del av dagen. Hatar att vara sjuk.. Men idag mår jag bättre!

Spike fick gå en runda i skogen i lördags, han var så dukig så. Det var som om han kände att jag inte mådde bra och tog det jättelugnt, taktade inte eller något. Igår fick han bara gå i hagen och ta det lugnt.

Idag var det Carina träning. Den sista för mig och Spike. Sorgligt men sant.. Spike var jättefin, väldigt pigg och blev rätt sur endel men attan vad fin han var efter småbråken. Jobbade mycket med öppna, längningar och förvänd galopp. Underbar känsla i slutet, min fina ponny ♥


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det är så himla svårt att komma på vad det sämsta med Spike är. Men antar att det är så att man inte vill peka ut vad det sämsta är för att man älskar sin lilla ögonsten. Men ska försöka!

Det sämsta med Spike är att han är svår i ridningen, många tycker att han ser så lätt ut och förstår inte varför jag kan klaga. Spike är egentligen en lat en, han gör inte mer än han måste om man inte får över honom på sin sida. Han är dessutom väldigt smart igenom med att han kan komma på vad han behöver göra och vad han inte behöver göra. Han har väldigt lätt för att "gå i form" men tycker att det är jobbigt att arbeta i rätt form. Han kröker på nacken och ser jättefin. Men det allra sämsta är nog att han fick sin sjukdom för två år sen. Head shaking syndrome. På grund av den så har vi fått många begränsningar och det är så frustrerande att det är just min lilla älskling som drabbades..

Det bästa med Spike är han positiva inställning till allting. Han visar verkligen att han gillar att göra sakerna han får göra. Han är nästan alltid på bra humör och det är få gånger jag sett honom riktigt sur. När jag nyss hade köpt Spike så var det annorlunda. Då tyckte han att allting var jobbigt och han ville mer än gärna bråka än att arbeta. Jag blir så himla glad av att han är så positiv och att han visar det istället för att vara neutral hela tiden. Min fina lilla sötnos! :D
Gårdagens ridpass

Fortfarande sjuk och missade därmed Bruksprovet med klassen idag, vilket suger hårt. Men får se det positivt slapp ju iallafall att gå upp vid halv fyra imorse!

Hade bokat in en Essi träning igår och det gick bra. Frågade ifall hon ville rida först och det ville hon. Spike var fin, lite sur och bråkade i början men blev himlans fin i slutet. När jag hoppade upp så red vi längningar, det har verkligen släppt för oss! Nu funkar längningarna riktigt bra. Vet inte om det kan bero på att jag har ett annat bett nu. Fick hem ett Bomber bett i början av veckan och han har en helt annan respekt för det bettet än vad han har för Happy Mouth bettet. Känns såå bra!


Dag 1 - Presentera mig och min häst

Okej, nu kör vi!
Jag heter Matilda Ekstrand och är 19 år, fyller 20 i oktober. Bor i Jönköping tillsammans med min mamma, hennes sambo, min bror och min plastbror. Går sista året på Tenhults naturbruksgymnasium inriktning hästhållning, vilket är toppen! Tar studenten nu till sommaren vilket är både bra och lite skrämmande eftersom jag inte vet helt säkert vad jag ska bli senare. Jag är en glad tjej som älskar att prata. Kan dock bli blyg i vissa sammanhang men det är inte alls mycket. Började rida när jag var runt 4 år, tror jag.. Men efter en olycka på en ridlektion slutade jag. Tog upp ridningen efter något år igen och håller på än ;) Spike, eller ja Spicy Spike, är min första egna ponny som jag köpte i februari 2007.Spicy Spike är en brun valack född 2000. Han är en Svensk Ridponny, en korsning mellan new forest och arab, han är efter Ben Kaspar och undan Lady Mi. Han är 148cm i mankhöjd. Jag köpte Spike i februari 2007 och vi har hållit ihop sen dess. Spike är en väldigt glad och arbetsvillig ponny. Han älskar att göra rätt och att visa upp sig, han riktigt strålar när han får en massa beröm för något! Dessutom gillar han att bli fotograferad. Han är försiktig och är nog rätt töntig mot nya saker. Han hatar att åka transport, det är egentligen inte lastningen som är problemet utan att han blir så nervös under resan. Spike har sjukdomen head shaking syndrome och rids med ett speciellt nät, därmed får han inte tävla i dressyren. Men vi jobbar för det!
Lista

Har funderat rätt länge på ifall jag orkar följa en lista och har bestämt mig för att försöka! :)
Listan är lånad av www.dressyrmupparna.se

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Sjuk

Är fortfarande sjuk, haft huvudvärk i tre dagar och nu har jag även ont i halsen.. Har kollat på film hela dagarna, börjar bli lite tråkigt nu faktiskt. Annrs så har Spike vilat sen i måndags, men idag ska jag i alla fall försöka rida. Han lär ju vara pigg :p

På lördag är det meningen att jag ska åka till Bruksprovet på Flyinge, men som det känns nu så är det inte alls säkert.. Vilket är riktigt tråkigt.


Gårdagens ridpass

Joggade Spike inne igår, han var pigg, fin och inga större problem med någonting. Det enda som var fruktansvärt störande var allt folk i ridhuset. Några kan verkligen inte ridhusreglerna alls. Går knappt att rida när det är så fullt..

Idag är jag hemma från min praktik då jag har världens huvudvärk.. Får bli longering idag tror jag!


RSS 2.0