Nyårslöften

Brukar vanligtvis inte ha några nyråslöften, för jag håller dem aldrig. Men ska verkligen försöka i år!
Mitt nyårslöfte: Börja träna och komma i form! Har en känsla att det kommer bli svårt att hålla, men jag ska lyckas!! SKA LYCKAS.
Har ni några nyårslöften? :)

Har stora planer inför 2010.. oj, menar 2011!! :p Men det skriver jag inte nu, det får ni veta längre fram.

AJA, nu måste jag gå. 
GOTT NYTT ÅR! :D

Årsumé del två!

Maj

Popadelica ägde rum, bra musik så in i. Framförallt en, Timo Räisänen ♥
Kass bild btw


Praktiken i Svenljunga fortsatte. Red mycket, mitt knä blev värre än vad det redan var. Fick ridförbud, hehe.
Johanna och Roy (hette han det? jag minns inte :D) på bilden.


Väl hemma så gick Spike galet bra, allt tack vare Essi :D Planerna var att starta bland annat skolmästerskapet i dressyr.. Men så blev det inte riktigt ;)
I slutet av maj och början av juni så låg jag inne på sjukhus. hehe. Hade på tok för lågt blodvärde, hade 52 när man ska ligga på minst 120. HEHE. Fick blod och ett fler tal undersökningar, ahaha. så kul. NOT.

Juni

Flyttade Spike till skolan, Riddersberg. I denna vevan så blev jag som sagt inlagd. Skolmästerskapet ställdes in för våran del. Spike fick stå i nästan en vecka. 
Åkte med skolan upp till Strömsholms tävlingarna, kanonkul!
Såg bland annat Jan och Okeanos. Fina som vanligt ;)



Fotade Moa och Josefine när de hoppade.
Moa & Top Flite, 130cm.

Josefine & Renesanse, 120cm.


Flyttade Spike till sommarbetet, Toveryd. Tyvärr blev han sparkad på hasen. Blev halt och fick lymfangit. Pencillin och metacam i 10dagar.


Åkte till Kreta med familjen :)


Dagens ridpass

Tränade för Essi idag och han var jättefin. Fina längningar i traven och byterna börjar sitta riktigt bra nu. Dukig ponnyhäst :)

Ifall det är bra väder imorgon, så ska vi bli fotade ute! Hoppas!


Bett

Har glömt att skriva att jag fick testa ett bett som Carina hade med sig häromdagen, ett tvådelat sötmalmsbett.
Vi har haft stora problem att hitta rätt bett till Spike då han är så kräsen, han tycker inte om att ha vanliga metallbett i munnen. Fick därefter tipset om Happy Mouth betten av Essi, de har funkat utmärkt men nu funkar de inte alls lika bra.. 
Så funderar på att köpa ett sånt sötmalmsbett som Carina hade med sig.
Någon som har någon erfarenhet av dem? :D


Årsumé del ett!

Januari

Vi la dressyren lite på is och fokuserade på att ha kul i skogen!


Februari

Tog tag i dressyren på allvar, tränade hårt både för Essi och Carina. Blev inga ridbilder på Spike den här månaden.. Men fotade bland annat Josefine och hennes häst Renesanse och resultatet blev kanonbra :D



Mars

Allt flöt på bra i ridningen, mycket varierande arbete under hela månaden - MYCKET SKOG! Hade hästskötarprov, så Spike var övningsobjekt.


April

Bakslag i dressyren, kom inte alls överens ett bra tag.

Hade praktik i Svenljunga i slutet av april med Johanna, sletna blev vi men fyfan vad kul vi hade, hahaha. Spike var kvar hemma och hade träningsveckor med Essi.

Bild på Pierre och Mercury från en tävling i Falkenberg, vi var hästskötare och det spöregnade hela dagen. En toppendag helt enkelt! ;) (Älskar minen btw!!)

skog

Blev en skogstur idag tillsammans med Wilma. PIGGA ponnys och DJUP snö är ingen bra kombination, hehehe. Men det var kul ;)
Imorgon blir det Essi träning, awesomeeeeee!

Fatta att det är nyår imorgon, helt sjukt vad tiden går snabbt.. Har tänkt att göra en årsumé, får se när det kommer upp här :)

:DDD

Fy vad jag hatar att gå upp tidigt när man har lov. Idag var jag tvungen att vara uppe i stallet vid halv nio för att jag och Spike skulle vara med på Carina Möller träningen. 

Träningen gick KALAS, tror att det här passet var nog vårat bästa någonsin för Carina, fyfan vilken känsla jag fick. Spike har varit lite halv jobbig i övergångarna mellan galopp och skritt i några dagar, så det jobbade vi igenom. Mycket samlande och små volter, han var så sjukt fin. Formen var "ljuvlig" enligt Carina och allt flöt på så hiiiiiimla bra. Fick en helt sjuk känsla i en travövergång, sån power, sånt tramp och takt. Carina blev helt paff! IIH, älskar min ponnybus! :D

Blev några små bråk när vi skulle jobba med halterna, där är han verkligen en typisk ponny. Upp med huvudet och streta emot. Efter några helt failade så fick vi faktiskt till några som blev fina!

Ridpass som detta fattar man varför man håller på med dressyr ;)

GLAD TJEJ!!! :D:D:D


Träning

God jul i efterskott ;)
Fick bland annat en ipod touch igår, awesome!!! Och imorgon blir det ytterligare en "julafton". Hemma hos mormor med släkten!

Tränade för Essi idag och han blev riktigt fin. Arbetade mycket med slutor på långsidorna och på diagonalen. Slutorna hjälper otroligt mycket på Spike, han blir avslappnad, sätter under bakbenen mer och blir automatiskt mycket bättre i formen.
Galoppen har känts lite si så där några dagar, så jobbade genom den idag med framförallt tempoväxlingar, byten och lite annat. Spike har lätt att bli väldigt "lång" i byterna, han släpper gärna bak och då blir det stort.
Red en övning som är början till piruetter typ, fast vi ville bara få honom att "sätta sig" på bakbenen, mer tramp och en mer rytmisk galopp. Och det hjälpte! Han slängde inte in sig i bytet utan gjorde det lugnare och försökte inte för mycket.

Rätt svårt att förklara, men hoppas ni fattar ändå! ;)


JULLOOOOOV!

JULLOV GOTT FOLK!

Har varit kass på uppdatering den senaste tiden, men det ska bli bättre nu på lovet ;)
Har varit på stan hela dagen och köpt flera julklappar, blev inte helt klar utan jag måste ner till stan imorgon igen. Men satan vad folk det var!

Annars har Spike varit himlans fin de senaste dagarna, pigg och fräsch! Han är verkligen som en duracellkanin, han går och går och blir aldrig trött. Rätt konstigt då han inte får alls mycket kraftfoder, haha. Men det är ju bra att han tycker det är kul och vill jobba.
Tränade för Essi i måndags och fick en riktigt bra känsla. Vi började med galoppslutor på diagonalen och lite sånt, och något som är riktigt kul är att han har himla lätt för det. Fattade precis vad jag ville han skulle göra och gjorde det helt korrekt. Några småfel här och där, men för att var första gången så ;)
Skrittade ut en sväng idag, pigg ponny säger jag bara. Men fin i övrigt.

Imorgon tänkte jag rida över cavaletti och kanske utmana ödet med studs? Vi får se!


Bild från Globen, ridponnyhingsten Jarno :)

hopptävling

Har hopptävlat idag, haha! Spike gick som en klocka, tyckte det var jättekul och blev felfri. Hoppade bara 60cm då han inte hoppats speciellt mycket det senaste året, får se om det blir lite mer hopptävlingar framöver ;)

:)

Har självstudier idag, så himla nice!!!
Nu blir det att åka upp till hästen och hoppa ;)

tredje advent

Fattar inte att det är jul om två veckor, tiden går så himla snabbt! Och endast 8 skoldagar kvar ;)

Essi träningen blev inställd idag, alltid lika tråkigt :(
Men ponnyn kändes fin iaf, han har börjat med att bita sig fast i bettet och bli stenhård i munnen. Speciellt i traven! Fattar verkligen inte varför.. Får be Essi hoppa upp nästa träning (A)

Annars har jag varit på årets första julbord idag. Och förhoppningsvis det sista? hihi. 

Nu måste jag plugga vidare! :p

skogen

Red som sagt ut idag och vad är bättre än galna barn på pulkor, snö som ramlar från träden och älgar?
Lyckad ridtur säger jag bara ;)


Trött

Har inte orkat blogga de senaste dagarna, är helt sjukt trött.. Får se om det blir mer nu på helgen!
Spike har varit dukig hela veckan, tömkörde idag och det gick prima. Imorgon blir det uteritt och på söndag träning :))

-

Red inne idag, han kändes lite trött i musklerna efter gårdagens tur i djup snö. Men han piggnade till efter en stund. Han blev fin, inte jättefin men fin. Gjorde några byten i slutet, han gjorde rena hela tiden :))


snö..

Allvarligt när ska det sluta snöa? Det får verkligen inte bli mer snö, ORKAR INTE!¨

Red ut en skrittrunda med Spike idag. Blev varierande underlag så som djup snö och asfalt. Han var pigg, för pigg. Taktade hela vägen verkligen.
Hade tänkt att släppa honom i mellan ridhuset när jag kom tillbaka men tävlingen var inte slut så det gick inte!

Imorgon har jag studiedag och då ska trimmas i ridhuset ;)

Favoritbild! :D

Dagens ridpass

Har varit borta hela dagen och var uppe i stallet nu på kvällen.
Testade att rida idag och jag kände inte ens av ryggen, härligt!
Red ett pass på 50min ungefär, jobbade mycket i galoppen med byten. I början gjorde han väldigt stora och kastade upp rumpan lite här och var, i slutet blev det mycket bättre. Inte alls lika stora och gjorde det för skänkeln. Dukiga Spike :D


Rubrik?

Den här veckan har verkligen inte varit kul, det är så sjukt kallt att man tappar lusten att rida. Spike har varit helt galet pigg och kan typ inte kontrollera sig.
Vi skulle egentligen tävlat nu på söndag men det blir det inte, för jag har lyckats sträcka ryggen! Perfekt tajming!!
Ska testa rida imorgon, så vi får se hur det går.. haha.


RSS 2.0